Kdo smo fa maik?

Podjetje F.A. MAIK d.o.o. je svojo zgodbo pričelo pred nekaj več kot 30. leti. Povzemati pot, ki smo jo prehodili, se zdi skoraj nemogoče, saj se mreža opravljenih storitev ne vleče le čez štajersko, ampak kar čez celoten globus.

Govori se, da ljudje brez logistike dandanes težko preživijo, a sami odgovarjamo, da je obraten scenarij pravilnejši. Kakovosten in izkušen kader je tisti, ki nas je pripeljal do stabilnega zagotavljanja kvalitetnih storitev, ki jih nudimo.

V samem začetku smo se dokaj centrirano posvečali carinskim storitvam, kar pa se je hitro in intenzivno razvilo v nudenje skladiščnih in transportnih storitev. S transportnimi storitvami smo tako vključeni v svetovno mrežo, na evropskem trgu pa na dnevni bazi.

.

Podjetje F.A. MAIK d.o.o. je podjetje, ki izvaja celovite logistične storitve in je v 100% zasebni lasti. Podjetje F.A. maik d.o.o. je leta 1992 ustanovil gospod Marjan Bezjak.

V Mariboru smo doma v poslovni coni Tezno s poslovno enoto SDC (Skladiščno Distribucijski Center) na Perhavčevi ulici 10, kjer se primarno posvečamo skladiščenju nevarnih snovi in kemikalij, s pretakanjem ter s prevozom nevarnega blaga (ADR).

Nedaleč stran, na naslovu Cesta k Tamu 4, pa se nahaja tudi skladišče embalaže in drugih ne-nevarnih surovin.

Kar nas razlikuje od drugih 3PL in 4PL ponudnikov je, da nudimo možnost razvoja procesov krojenih na potrebe stranke.

Kot F.A. MAIK Group smo prisotni tudi v drugih državah, in sicer na Hrvaškem (Radnička ulica 173/P, 10000 Zagreb) s skladiščem nevarnih in ne-nevarnih snovi, kjer operiramo z lastnim železniškim tirom, v Srbiji (Bulevar Milutina Milankoviča 1, 11070 Novi Beograd ), kjer izvajamo logistične storitve, ter v Avstriji (Breitenfurterstrasse 57-59, 1120 Wien) s podružnično pisarno, iz katere dnevno izvajamo distribucijo.  

V hiši imamo lastno carino in smo ponosen nosilec statusa AE0. Kot narekuje stroka sama, smo tudi SEVESO zavezanec (naravovarstveno dovoljenje – obrat večjega tveganja), nosilec certifikata SQAS ter ostalih certifikatov, ki nam omogočajo produktivno ter okolju prijazno poslovanje (ISO 9001:2015; ISO 14001:2015, ECOVADIS).

V lanskem letu smo procese še poglobiti z novimi načini izmer in dodatnimi certifikati, kar pa nam je omogočilo nudenje storitev v doslej neraziskanih tržnih strokah.

Ker smo ponudnik storitev različnih vrst, je fokalna točka našega poslovanja vedno odjemalec. Smo mnenja, da se storitev ne zaključi, ko je delo opravljeno, ampak šele takrat, ko je stranka z opravljenim delom zadovoljna.

Za vzdrževanje produktivne komunikacije in zdrave konkurence poskrbimo z nenehnim izobraževanjem in posledičnem razvoju. Poleg osnovnih strokovnih izobraževanj imamo tudi interno platformo, ki se imenuje F.A. MAIK Akademija, s katero v sodelovanju z zunanjimi institucijami izmenjujemo informacije in z njimi rastemo kot skupnost.

Eden izmed mejnikov, ki so nas pripeljali do retrospektive, je 30. obletnica poslovanja F.A. MAIK-a, ki smo jo proslavljali v letu 2022. Ob tem se želimo zahvaliti vsem, ki soustvarjajo našo zgodbo:

Hvaležni smo cenjenim poslovnim partnerjem za zaupanje in lojalnost. Našemu vodstvu, ki ima vedno odprta ušesa za ideje in predloge. Zaposlenimi v skladiščih, ki skrbijo za dnevno organizacijo in vzdržujejo nadstandarde, katere so razvili sami. Prevoznikom, ki izvajajo transportne storitve in dostavljajo surovine k stranki. In nenazadnje vsem, ki so kadarkoli bili del naše zgodbe, ki jo bomo s ponosom nadaljevali ter predajali na mlajši del ekipe.”

Na vprašanje, kako nam vse to uspeva, odgovorimo v svojem slogu: “Zato ker znamo, hočemo in zmoremo.”

ORGANIZACIJSKA SHEMA