Elektronski CMR

Elektronski CMR je evropski pilotni projekt, ki ga izvaja podjetje F.A. Maik Global Logistics v sodelovanju s podjetjem Henkel Maribor pod pokroviteljstvom Ministrstva za infrastrukturo.

Uvedba »elektronskega CMR« bo močno olajšala in poenostavila pretok blaga v čezmejnem prometu.

Pilotni projekt teče na relaciji Maribor (Henkel Maribor), Gruškovje–Macelj, Batrovci–Bajakovo, Kalotina–Kapikule, do končne destinacije v Istanbulu (Skladišče Borusan Lojistik Tuzla, Turčija).

Podjetje F.A. Maik Global Logistics že drugič sodeluje v evropskem projektu. Prvič smo sodelovali v projektu merjenja emisij tovornih vozil leta 2009 na relaciji Maribor–Barcelona.

Podjetje Henkel, kot naš najpomembnejši poslovni partner, pod vodstvom g. Christofa Vollstedta, je skupaj s podjetjem F.A. Maik Global Logistics, soorganizator tega evropskega pilotnega projekta.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za aktivno vlogo v tem pomembnem evropskem projektu, katerega glavni cilj je povečati – poenostaviti pretočnost blaga v mednarodnem tranzitu.

S tem projektom bomo prihranili na času, kakor tudi na ekologiji – brez papirno poslovanje, ter prihranek CO2, zaradi hitrejšega pretoka blaga.